BIOLOGISCHE MARKTEN IN AMSTERDAM ZIJN DICHTERBIJ DAN JE DENKT

Lente, zomer en herfst, je hoeft alleen maar goed rond te kijken om toffe markten te vinden die een mooie voorraad biologische, lokale- en seizoensgebonden producten aanbieden.

 

Gelukkig zijn er in Amsterdam veel buitenmarkten die best groot zijn voor een stad als deze. We missen een beetje de indoormarkten zoals degenen die je kunt vinden in Spanje, wat een tikje ironisch is, als je bedenkt hoeveel vaker het hier regent.

Amsterdam heeft een variëteit aan markten, handig verspreid door de stad. Sommigen zijn in zijn geheel gewijd aan biologische producten, anderen zijn markten die verse producten aanbieden waarvan er sommigen biologisch zijn. Zelfs wanneer je niet biologisch koopt, is het toch een goed idee om van lokale markten en kleine bedrijven te kopen. Het is goed voor de lokale economie. En voor het milieu, want producten op de markt worden minder vaak verpakt in plastic zoals in de supermarkt.

Hier zijn een aantal van de beste outdoor markten in Amsterdam. Ze zijn er niet altijd dagelijks, sommigen zijn alleen maar open in de weekenden of op een bepaalde dag van de week of maand:

 

BIOLOGISCHE OUTDOOR MARKTEN

 

Biologische Boerenmarkt Zeeburg

Buitenmarkt, elke woensdag open van 11-18.
Voor meer info check Biologische markt Zeeburg

 

Boerenmarkt Buikslotermeerplein (Noord)

Buitenmarkt, elke zaterdag geopend
Deze biologische markt wordt georganiseerd naast de reguliere markt op het Buikslotermeerplein, in Amsterdam Noord. Je vindt hier veel kraampjes met verse, biologische producten. Voor meer informatie, check Boerenmarkt Noord.

 

Biologische Noordermarkt Amsterdam (Centrum)

Buitenmarkt, elke zaterdag geopend van 9 tot 4.
Gesitueerd in hartje Amsterdam, recht voor de deur van de Noorderkerk. Hier veel standjes met biologische en natuurlijke producten: verschillende fruit- en groentekraampjes, twee slagers, delicatessen, een bakker, natuurlijke cosmetica en superfoods. Check Boerenmarkt Amsterdam voor een lijst van specifieke kraampjes en leer waar de producten vandaan komen.

 

Biologische Versmarkt Nieuwmarkt (Centrum)

Buitenmarkt, open elke zaterdag 9-17.
Koop je eten in de historische omgeving van de Nieuwmarkt. Verschillende stands die allerlei verse, biologische producten aanbieden. Je kunt het beste met de fiets of te voet gaan, want je auto parkeren is hier soms één grote nachtmerrie.
 

Pure Markt, (diverse locaties)

Outdoor market, open on Sunday, 11-18.

De Pure Markt is gestart in 2008, en is een reizende zondagmarkt. Je kunt hem vinden in het Amstelpark, Oosterpark, op de Piet Heinstraat en in Park Frankendael. Check Pure Markt voor de agenda. Het aanbod bestaat uit diverse biologische voedselproducenten, en je vindt hier de beste natuurlijke en duurzame producten.
 

Ben je al eens op één van deze biologische markten in Amsterdam geweest? Welke was je favoriet en waarom?